24.10.13

Bortglömd marmor

Att köpa ett hus fyllt med prylar är inte bara negativt. På baksidan av lillstugan hittade jag ett stycke marmor. Lutat mot väggen med bara baksidan synlig. Överväxt av mossa tog det en stund innan jag förstod vad jag hittat. Lite slitet och kantstöt. Fast att den ena kanten är bort tycker jag bara är fint. Det ger liv. Garanterat någon annan som tyckte att det var fullt för annars hade det inte hamnat där jag fann det.

Jag hade planer på att åka och inhandla en bit marmor av vår lokala stenhuggare, men det behövs ju inte nu. Jag älskar när jag kan ge saker en andra chans. Det syns i lägenheten för inte är det mycket möbler som är nya. 

13.10.13

Nu river vi

Äntligen är vi igång på riktigt. Igår hade vi stor hjälp av släkt och vänner som hackade och tog i så dammet yrde. 
Och när dammet väl la sig var allt täckt av ett fint gråbrunt puder. 
När vi lämnade huset såg det ut som en krigszon. Tegel, murbruk, puts och gamla tapeter allt täckt i damm. 
Jag som gjorde så lite jag kunde. (Orkar snart inte mer av den här vansinniga tröttheten och det eviga tjutet som håller mig vaken om nätterna..puh!). Höll mig framme för att kunna rädda de små fragmenten av tapeter. Som fanns under lager av andra. De är fantastiska. Den mörkgröna Art Deco tapeten får mitt hjärta att slå dubbla slag. 


Stort tack till alla er som var där! 

10.10.13

Nu är det tomt

Äntligen är huset tömt. Vi har så smått börjat riva, hittat både positiva och negativa överraskningar. På lördag ska vi riva ordentligt och undersöka hur illa huset har behandlas av tiden det stått tomt. Håller tummarna att det inte är allt för illa.  
 Det tänkta vardagsrummet.
 Här har vi tänkt en mysig matsal. 
I det gamla köket på övervåningen vill jag bygg min ateljé.