31.8.12

There's something about this sofa...

Det är detaljerna som gör helheten, i detta fall är det armstödet. Själv ska jag ge mig på att klä om vår soffa i helgen för studentbudgeten rymmer inte soffan Ghost från Gervasoni. Wish me luck! 

 I am dreaming about this beauty from Gervasoni
Washi DIY

Hittade den här idé på hur man kan pigga upp spegeldörrar med washitejp på pinterest igår.   


Great idea on how to spice up a pair of panel doors!
Source

30.8.12

Almost the last day of August!

Ja, näst sista dagen i augusti och inte är det sommar idag häller. Det ser ut att bli en lång höst. Tur för mig att jag kommer springa runt i de här snyggingarna från Bianco. 

It does not matter that it's autumn because I have new stylish boots.

Photo: Johanna Egemar


29.8.12

Childrens room!

Jobb dag idag, gör ett mindre inhop idag och imorgon för att sedan ha lite långhelg. En av de roligaste sakerna jag vet med att sälja färg och tapeter är när kunder vill ha hjälp att inreda barnrum. För då vågar vi oftast lite mer gällande färgval, vi vågar ta den där tapeten med ränder i regnbågens alla färger. Eller den där riktigt härliga solgula färgen.

Ett av mina bästa minnen är när jag valde tapeterna till mitt första egna rum. Jag var nio och det blev en gulorange tapet med guldstjärnor med tillhörande bård. Jag var så nöjd och stolt. 

Så alla snälla föräldrar där ute låt era barn vara med och välja. Även om ni inte tycker att knallrosa eller svart är snygga väggfärger, låt era barn få leva med dem om de vill.   

Personligen tycker jag att barnrum ska vara färgbomber. Ett sätt att göra det på är att låta favoritfärgen dominera som i det ljusblåa rummet nedan. Hästtapeten är en dröm från Sandbergs.  


Eller varför inte använda tavellister och göra ett lätt överskådligt bibliotek. Man kan sätta upp en lina med klädnypor att hänga teckningar och andra kreationer i.     Gamla resväskor kan bli förvaring att ha undersängen, är lätta att göra lite roligare med hjälp av färg. Klipp ut barnets namn i kartong och klä in med tyg eller tapet för ett personligt konstverk. Gamla leksaker kan bli krokar. Det går att göra mycket av lite. 

Source

Det här blev nog det längsta inlägget jag skrivet, men förstå så kul jag tycker att det är. 28.8.12

Sneak Peek!

Här är en liten bild av vad jag gjort idag, tränat att fota. De blev ett trevande och prövande för att få in de olika inställningarna på kameran. Annars har jag haft en sådär bra dag, då jag fått undan sådant jag tänkt jag ska göra länge. Å så blev de en promenix med bästa tjejerna så här på kvällen. Den här sommaren har varit fantastiska eftersom alla har varit hemma så att vi kunnat setts. 

Love to you all!

Photo: Johannas Inspiration

27.8.12

Workspace Inspo...

Okej, en vecka kvar innan skolan börjar, nerverna börjar ge sig till känna. Idag har det inhandlats block med rutor och pennor med 0,5 samt 0,7 mm stift. Redo eller inte så har jag åtminstone rätt utrustning. 

Hur ser er arbetsplats ut? Jag använder mig främst av köksbordet. Även om hela lägenheten många gånger omvandlas till ateljé. Tycker ni om när de är lite rörigt eller ska det helst vara var sak på sin plats? Personligen har jag det i min egen ordning. Utan system och register något av andra kan uppfattas som närmast kaos.      

Yes, I no. I am lazy you find the source on my pinterest  


26.8.12

Sunday Mix!

Mina inredningsfavoriter från veckan som gått.. alla i svart/vitt.


Bloggfavoriten En mammas dag - Weronica, postade den här fina bilden inspirerad av sin gröna hobby!

Fin, fina glasburkar från Louise Roe som fick många fina recensioner vid Formex.  

Bild lånad av La maison d'Anna G.
Monica Förster har skapat fantastiskt vackra svarta bestick.


25.8.12

Grey pics on a grey Saturday!

Ovanför mig är det ett stort grått moln. Inväntar att det ska sluta regna och att solen ska titta fram. Så att dagens promenad blir som gårdagens. Då Anna, Emma och jag kom hem dyngsura och genomfrusna efter att himlen öppnat sig.

Påtal om grått, var inte den här lägenheten fin? Det flera olika gråanyanser skapar en lugn bas så att man sedan kan experimentera med inredningen. Här med rosa och gula accenter.  
Source Design Sponge
    

24.8.12

Friday

Här sitter jag med tända lampor och lysnar på regnet, vart tog ljuset vägen? Bladen på träden har börjat skifta färg, några gula har redan lossnat och lagt sig tillrätta på gräsmattan. Är hösten redan här? Jag som inte är beredd att släpa taget om sommaren än..

Have a happy friday!
Photo: Johanna Egemar
   

23.8.12

Unnecessary

Jag kan inte låta bli och pilla med de mest onödiga saker. Vår tändsticksask har fått ett nytt överdrag. 2 timmars terapijobb och några gamla dagisminnen senare.. Tada! 
Photo: Johannas Inspiration


22.8.12

Pastel palette love

Vackra skira bilder som förlänger sommarkänslan med sitt ljus och sina rosa, gula blågrå och vita neutrala nyanser. Jag kan inte tröttna på vackra industrifönster och helkaklade väggar. Bilderna är tagna för Elle decor uk av fotografen Ania Wawrzkowicz och stylisten bakom dem är Victoria Fitchett.


Via 79 ideas with thanks!

20.8.12

Englas Skafferi

Efter lunchen tog vi oss till Englas Skafferie strax utanför Odensbacken för kaffe och fika. Englas Skafferi är ett kafé och surdegsbageri.  De gör de godaste kanelbullarna och vackraste surdegsbröden man kan tänka sig. Bageriet ligger i en gammalskola så lokalen är fantastisk. Bilderna får tala för sig själva.  


 En av väggarna fungerade som gästbok, fylld med fina hälsningar.
Photo: Johanna Egemar


Katrinelund

Hade en fantastisk dag med tjejerna igår. Vi lunchade på Katrinelunds sjökrog, fantastiskt god och närproducerad mat. En liten pärla vid Hjälmarens strand. Det är en riktig batteriladdare att få umgås med människor som man tycker mycket om. När maten var uppäten satte vi oss på bryggan och solade en stund. Så härligt!Photo: Johanna Egemar
 

19.8.12

Sunday Mix!

Mina favoriter från veckan som gått..

Idag avslutas Formex, jag har som sagt inte varit där. Men det har bloggarna Trendenser, Blackbird, Mokkasin och Tant Johanna varit. Läs gärna deras fin fina rapporter. 
Photo: Mokkasin

Mini Empire lanserar nya prints till hösten..

Photo: Åsa Liffner via Mokkasin with thanks!


Och Vipp lanserar en ny serie med vacker tidlös keramik. 


Blev en kort rapport från veckan som gått men nu måste jag springa. Tjejkompisarna står och knackar på dörren. Vi har en supermysig söndags lunch framför oss.

Have a nice sunday!

18.8.12

DIY

Vad fint det blir med levande ljus nu när det är mörkt på kvällarna. Enklaste ljuslyktorna gör man av gamla glasburkar och en bit ståltråd. Billiga att göra och effektfullt med många till t.ex. kräftskivan. 


Simple and cheap votives can you make of old glass jars and wire.
Photo: Johanna Egemar

17.8.12

Friday!

Planerade att detta skulle bli ett hemtrevligt inlägg där jag visade de "snygga" kanelbullarna jag bakade igår. Okej, inga bullar här inte de går väl till historiens som de fulaste bullarna någonsin. Hoppas kollegorna tycker att de är goda, de är ju inte alltid det estetiska som är det viktiga. Sista jobbdagen på ett tag. För nu ska jag ha två veckor med semester. Sedan blir det skola framförallt även om jag tänkt jobba för att dryga ut studiebidraget. 

Eftersom det är sista dagen så får de bli ett jobb relaterat inlägg. Mr Perswall har i dagarna lanserat en ny samling fototapeter, Expressions. En tapetkatalog fylld med konst, från förr till dagens gatukonst. Om jag inte misstar mig så är det hela fotograferat i en ombyggd skola som varit ute till försäljning. Vars bilder snurrat runt i blogvärlden mer än en gång.

Nice new photo wallpapers from Mr Perswall!


Have a nice weekend! 
   

16.8.12

Who lives here?

Kan det vara designer Lisa Bengtsson? Om inte så är det någon som är mycket förtjust i hennes mönster som nu ska sälja sin lägenhet. Eftersom jag inte är på Formex får jag hitta inspiration på annat håll, som tex Hemnet. Söker man på Stockholm och i en prisklass över min budget så kan man hitta sådan här godbitar. Vet inte riktigt vart jag ska börja men tavelväggen är fantastisk, älskar att klassiker som grindslanten samsas med nya printar, klockan, fågelholken och bokstäverna. Fin lägenhet med mycket personlighet och karaktär. 

Uppdatering: Emma var så snäll oh informerade mig om att detta är Lisas lägenhet. Tack snälla du!

 Could it be the designer Lisa Bengtsson? Yes it is!

15.8.12

Mist!

Vad säger man när man vaknar och det ser ut såhär utanför fönstret? Min morgonpromenix känns inte så lockande och jag hade gärna krupit ner bland de varma lakanen igen.  Aja, inte så mycket man kan göra åt vädret. Det verkar som vädergudarna har bestämt sig för en tidig höst i år. Onsdag, mitt i veckan och tre dagar kvar innan jag går på semester.

Wednesday middle of the week and three days to go before holiday.

Source

14.8.12

Food!

Sist när jag var och handlade slank Saltå Kvarns ekologiska balsamvinäger med hem. Riktigt god som den är till sallader.  Men när mamma var här i helgen gjorde jag den här enkla och goda dressingen.

1 tsk honung
1 msk balsamvinäger
1/2 dl  rapsolja
1 riven vitlök
salt och peppar
Blanda ingredienserna, Klart!
Löjligt enkelt och fantastiskt gott, en sommarklassiker.


Photo: Johanna Egemar