31.7.12

ART

Snart kommer de kanske komma upp lite nya bilder på väggarna, funderar nämligen på att göra en tavelvägg med konstverk i olika storlek. Provade att lägg ihop de konstverk jag tänkt men jag är inte riktigt säker på att de blir som jag vill ha de. Tror det behövs fler olika konstnärer och kanske lite fotokonst med. En favorit som garanterat ska ramas in och hängas upp är den här dikten av Tage Danielsson. 
Photo: Johanna Egemar


 Soon there will be some more pictures on my walls.

30.7.12

Sheepskin

Har som ni säkert märkt nedkopplad och avkopplad hela helgen, ingen dator över huvudtaget bara tid med vänner och familj. Var på hantverksmarknad i lördags och investerade då i ett vackert varmt fårskinn inför hösten. Det bästa är att skinnet kommer från en välskött gård inte så långt ifrån där vi bor. Helt avgörande när jag ska köpa denna typ av produkt. 


Photo: Johanna Egemar
       

26.7.12

Aztek

I am so in love with this kind of patterns.


25.7.12

Moodboard

På min lunch igår passade jag på att springa in på bygghandeln och köpa mig ett stycke armeringsmatta. Den har jag tänkt att jag ska hänga upp i sovrummet och använda som moodboard/betjänt.
Mobilbild

24.7.12

Cold feeling

Burr! Jag känner mig alldeles frusen och när vädret bjuder på höstvindar vill jag bara krypa upp i soffan med en kopp te,en filt och tända ljus.
Source

23.7.12

Work monday!

Måndag och jag har en hel härlig arbetsvecka framför mig. Tänkte visa mobilbilder från mitt pågående projekt på jobbet. Jag och min kollega Lena har valt ut 50st populära tapeter som vi ska visa upp lite extra i butiken. Det har varit svårt att hitta rätt blandning av mönster och stilar men nu är urvalsprocessen klar och mixen känns riktigt bra. Nu återstår det bara att tapetsera upp alla 50 avsnitt på skärmar som senare ska exponeras i butiken. Så jag vet precis vad jag ska göra när jag får en stund över. 

    Work Monday and some pics from my job.

22.7.12

Blueberry Sunday!

Trettio minuter i skogen tillsammans med en massa myggor resulterade i en liter fina, stora och goda blåbär som snart är slut. Åhh så goda de är! 


This bowl of blueberries will soon be eaten.
Photo: Johannas Inspiration

21.7.12

The Coveter: Juliette Larthe
Inredning är min stora passion men mode kommer inte långt efter. Jag prenumerera på The Coveteur´s nyhetsbrev och när de dimper ner i inboxen så blir jag alltid lika nyfiken att läsa om den senaste personen de porträtterat. Det jag älskar är att de kombinerar mode med inredning i sina fotoreportage.  

20.7.12

Surprise Party

Här har ni den stora anledningen till att det har varit snålt med inlägg den senaste tiden. Jag har tillsammans med mina fina vänner Emma, Ingrid, Linda och Johan (Annas kille) haft fullt upp med att planerat en överraskningsfest för Anna. Hon tog sin examen i Paris för ca två veckor sedan och i onsdags landade hon i Sverige igen. Det här är bland det roligaste jag gjort. Hon förstod ingenting när vi kom instormade igår med mat, blommor och ballonger och förstå vår lycka när det kom några glädjetårar. Det värmer fortfarande i hjärtat. Igår skålade vi i skumpa, hurrade, åt massor av god mat och fantastisk tårta, skrattade och pratade till sent. 

Vänner är det finaste som finns!  

It is fantastic to have nice friends!

18.7.12

Wonderful floor design by Paola Navone

Har haft lite svårt att hitta fina saker att skriva om de senaste dagarna men idag så. Vilket spännande golv, det vackra mötet mellan det mjuka ådrade träet och den varmgrå klinkern. Golvet är ett riktigt hantverk med sina figursågade plankor. Och jag kan inte annat än bli lite avundsjuk på det fantastiska ljuset i den här gamla industrilokalen. 


Även om jag jobbar (påbörjade ett kul projekt idag, mer om det snart)så börjar sommarlunken anlända för att det är många andra som har semester och är glad och lugna, tänk vad stress gör med oss och hur vi behandlar de i vår omgivning när vi är stressade.  Och just nu får sommar i P1 stå för sommarfeelingen, det är fantastiskt att höra andra människors livsberättelser ström ur mina högtalare.       

Via VosgesParis with thanks!

16.7.12

From barn to beautiful home

Oj, så var det måndag igen. Den här helgen har passerat fort det känns knappt som om jag hunnit varit ledig. Det är tur jag har ett kul jobb i synnerhet när Emil njuter av sin semester genom att ligga kvar i sängen och sova. Grrr! 


Det här danska hemmet är ursprungligen en gammal ladugård som har renoverats till ett fantastiskt boende på landet. Det är en sådan här renovering många drömmer om att göra men få skulle klara av att genomföra ännu färre med det här fantastiska slutresultatet.13.7.12

I have achieved one of my goals!

Y E S! Jag klarade det, jag kom in på mitt förstahandsval. Vad jag är stolt över mig själv och den disciplin jag haft. Fantastiskt att all tid jag lagt ner under våren verkligen lönade sig. Igår flydde jag från lägenheten, ut i naturen en stund för att ta in det och se vilken vacker plats jag hittade. Perfekt för att bara vila, andas och drömma sig bort en stund.


Have a nice weekend!


    

12.7.12

Green kitchen

Godmorgon, startar dagen med ett fint grönt kök. Jag gillar kombinationen marmor, mässing och tallbarrsgrönt, vackert! Off for work at Måleributiken. 

I love the color combination! 

Source

10.7.12

When will it stop raining?

Ja när ska det sluta regna? bilderna från småland ser inte så kul ut med massa vatten och översvämmade källare. Utanför mitt fönster har himlen öppnade sig och nu verkar det inte vilja sluta regna. Regn är för mig något positivt som vanligtvis leder till tid att vara kreativ. I söndags resulterade regnet i kuddöverdragen i ett par olika blåvita tyger som jag fått av min mormor (jag är nyfiken på vilket årtionde de är i från?). De passade fint i vår gamla soffa vilket fall. I did this to me one a rainy day!
Photo: Johanna Egemar


9.7.12

New lamp

Nu är det klart det här projektet som jag visade er för någon vecka sedan. Vi har fått upp en ny lampa i köksfönstret. Det är en bygg arbetslampa från Clas Ohlson som jag har målat det svart gummit med matt vit takfärg och sedan har min elektriker bytt den svart sladden mot en vit sladd med strömbrytare så att de är lätt att tända och släcka lampan. Vad nöjd och glad jag är med resultatet och kombinationen mellan de vita och det rostfria silvriga blev mycket bättre än vad jag tänkt mig. 


Painted a construction work light white and changed their the cord against a white
Foto: Johanna Egemar

8.7.12

Soft Sunday!

Ligger i soffan med en skål nyplockade smultron bredvid. Jag ignorerade regnet och myggen och fick med mig hela 3dl hem. Vad jag ska mumsa i kväll samtidigt som jag läser om några favorit nummer av gamla Elle och Elle interiör. Så skönt att ta tillvara på de dåliga vädret och vila upp sig. 


I have a peaceful Sunday with freshly picked strawberries and some old favorite magazines!
Photo: Johanna Egemar

   

4.7.12

Enjoying life right now!

Vad det är fantastiskt med sommar, dock lite svårt att hålla sig inne när solen tittar fram så det duggar inte tätt av inlägen här just nu. I kväll väntar minigolf turnering och trevligt sällskap. Önskar er alla en härlig dag!