31.5.12

DIY: Painted wooden plate

Igår fixade jag till ett gammalt loppis fynd jag hade i gömmorna, de är fantastiskt kul att jag har tid att få vara kreativ igen. Så här gjorde jag: Tog en bred maskeringstejp (50mm) och klippte ut trekanter och klistrade på dem på fatet. Målade sedan fatet med två lager snickerifärg, petade försiktigt bort tejpen. Klart! 


Ha en härlig torsdag!
Photo: Johannas Inspiration

30.5.12

I did it!

Äntligen! Nu är jag klar med all skola och allt blev godkänt så nu har jag behörighet att söka den utbildning jag vill till hösten. Så nu håller vi tummarna att jag kommer in. Så mycket slit och vilken lycka. Det stod en bukett rosor på köksbordet igår när jag kom hem, från Emil.   Och sedan firade vi med god mat och jordgubbar till efterrätt på kvällen. 


At last! Now I'm finished with all school and everything was approved. 

Source

29.5.12

lacking my bathroom

Golvkillen kom just in genom dörren, så idag kommer golv och väggmattan på plats och min förhoppning är att vi kommer kunna duscha hemma i slutet av veckan, nice! Nu blir det som sagt plastmatta i badrummet vilket är praktiskt och bra men den gång jag kommer att få välja själv blir det vitt kakel.1,2,3 & 4


28.5.12

rust, patina, torn, beautiful, ugly...

it is your choice, how you see on things determines how you will be affected by them!


Photo: Johannas Inspiration

27.5.12

Congratulations mom!

Grattis mamma, du är fantastisk! Vad skulle jag göra utan dig. Det finns ingen som min mamma och ingen som din mamma. Så alla fina mammor därute jag önskar er en underbar dag!
Photo: Johannas Inspiration 

26.5.12

Some mint..

And now I go out in the sunshine.. nice!

Source 25.5.12

Awesome Friday

Vilken fantastisk fredag, de sista två tentorna skrivna så nu är det sommarlov. Nu håller jag tummarna att jag klarade det förhoppningsvis får jag veta det nästa vecka. Vilken vecka det har varit sol, sol och ännu mera sol och massor av vackra blommor. Plockade med mig lite syrener på vägen hem som nu står i köket och doftar ljuvligt.  
Photo: Johannas Inspiration

23.5.12

Bathroom Renovation

Jag skojar inte när jag säger att det är lite rörigt här hemma, sista veckan innan de blir sommarlov så jag har massor att göra i skolan. Snickarna kom just innanför dörren för de är i full gång med vår badrumsrenovering. Stora delar av den gamla badrumsinredningen står i köket och vi har inget varmvatten. Utan badrum blir livet lite mer spännande kan vi säga. Det kommer bli jätte fint när de är klara och de ska bli så skönt med nytt och fräscht. Ha en bra dag för nu flyr jag ut på landet. 
Source

22.5.12

White kitchen space

Never ends to inspire me!


Source: 1,2,3 via Stil Inspiration, 4 & 5


19.5.12

Weekend Breakfast!

Helg frukost och lite lugn och ro innan vi bestämmer vad vi ska göra idag. Bästa frukosten är en god smoothie som också är superenkelt. Banan, frysta blåbär och hallon och naturel yoghurt är min favorit, blanda allt i en matberedare, klart! 


Debatten om fina bilder inspirerar eller om de mest stressar oss att prestera mer än vad vi klara av har varit en het potatis de senaste dagarna bland många bloggare, varat eller icke varat av diskbänksrealism diskuteras flitigt. 


Jag kommer fortsätta visa det jag tycker är fint och gillar här på bloggen jag ser ingen anledning att visa er min överfyllda diskbänk för jag tror att ni har en sån hemma med. Ibland blir jag handlingsförlamad av att se alla vackra hem i synnerhet om jag jämför det med mitt eget. Den bästa medicinen för mig i dessa lägen är att släppa tangentbordet, tänka på alla de personer som gör mitt liv viktigt och fantastiskt och göra något kreativt.


Hur tänker ni runt detta?   
Photo: Johannas Inspiration

17.5.12

Catch up

Jag har lite ute i naturen tid att ta igen, så nu beger jag mig mot landet till kära mormor och morfar. 


To the countryside! 
Photo: Johannas Inspiration

16.5.12

Friday feeling

Vardagsfina, mitt i veckan bilder en onsdag som känns som fredag. Jag gillar när man kan titta på en bild länge och upptäcka nya saker efterhand. Härligt med långhelg, jag har tänkt passa på och vara lite ledigt med start från och med nu.    
Nice everyday images!Source: 1,2,3 & 414.5.12

I can do this

Går in på näst sista veckan av vårens studier, lite sliten och trött efter ett intensivt halvår då jag har studerat och jobbat. Skriver slutprov i flera av kurserna den här och nästa vecka. Hur det går är lite avgörande för vad som kommer hända den närmaste framtiden.Intalar mig själv att det inte är hela världen om det inte går bra men vill avsluta det här snyggt så jag kan börja med min nya äventyr redan i höst. Jag har klarat av mer än vad jag trodde att jag skulle göra den här våren så nu tänker jag fixa det här med.
 
Via Shahir Zag

13.5.12

Poppy!

Godmorgon, vilken härlig dag det här kommer bli! Solen strålar in genom fönstret och det ser ut att bli en vacker söndag. Gårdagens loppis fynd blev en liten Rejmyre vas i rökfärgat glas. Knopparna hoppas jag ska blomma ut till röd vallmo. Knopparna ser lite suspekta ut eller som Karin sa: Det känns som om de ska äta upp mitt finger om jag petar på dem.

-Yesterday's flea market finds with a few poppies-

Foto: Johannas Inspiration
12.5.12

some green..

Tjuvstartar, har en längre tid tänkt börja skriva mer på svenska.  Tanken var att börja när jag är blev klar med studierna och får mer tid så att jag kan engagerar mig ordentligt här igen. Men hoppsan det fick vist bli ett par veckor tidigare. Sorry but now I write mostly in Swedish to be more personal and because most of my readers are from Sweden. But hang on a couple of weeks I'm done with my final exams and will have more time with this blog.Dammade av min damejeanne och plockade in lite natur i form av björkris. För att få lite vår här inne med. Idag har jag tillsammans med Frida, Olof och Karin vart på Bra och Begagnat och jag fick med mig några saker som jag inte behövde men som jag tyckte var fina. De får ni se i morgon. 

Foto: Johannas Inspiration

10.5.12

Nice Bathroom...

with a stunning floor.
PICS: RUM

9.5.12

obviously

Sometimes some things just too obvious for me to understand, went with my partner to the shop where they sell things for hunting and fishing a while ago. And look what I found, this and many other beautiful feathers. Too bad I did not knew it before it was Easter. Just a tip to all of you.
Photo: Johannas Inspiration

7.5.12

I just love spring!

Have cut and tear out pictures from my old magazine to be as inspirational pictures and found this lovely photo illustrating friendship. She has a really nice smile. This week started with  great spring weather, sun and lots of flowering cherry blossom. And it feels just GREAT!Photo: Johannas Inspiration

4.5.12

Bluegreen and Red

Unified colors of soft white and dull blue-green makes this home feels peaceful andspacious. Photographed by photographer Melanie Rodriguez, who also has a nice blog.

Lägg till bildtext
Source: Designs  Sponge, Thank You!1.5.12

Congratulations

Est Magazine which celebrates its 1st birthday. You'll find it here! And see how a piece of a strong color like orange can do to a space.And I really really like the light Pett table from Diesel! It is so cute!

There's something about the colors

which allows me to look at this picture over and over and over again.
Source: Pinterest