31.1.12

My collection of blue things

Jag älskar färgen blå, har alltid gjort kommer alltid att göra. Det här är min lilla samling av blåa saker och andra saker som jag gillar. Armbandsuret har en gång varit min farfars, när jag kommer ihåg det ska jag lämna in det och få det lagat. Det underbara mönstrade tyget har jag fått av mormor (min fantastiska mormor), jag drömmer att jag kommer sy kuddfodral av det. Bara de blev lite tid över någon gång så. Jag behöver bli bättre på att prioritera :) Foto & Styling: Johanna Egemar
Translation: I love the color blue, always has always will. This is my small collection of blue things and other things that I like. The watch has once been my grandfather, when I remember, I'll hand it in and get it repaired. The gorgeous patterned fabric, my grandmother gave me, I dream that Iwill sew cushion covers. Only they got some free time at some point so.

29.1.12

Transparent as a Sunday

Different types of transparency, maybe a little Sunday anxiety that makes itself known. There are always too many ideas too little time. Or rather, too little light. Via: 1,2,3,4

28.1.12

Mitt super snygga fynd


Det här är det fina fyndet eller rättare sagt presenten som jag skrev om här. En underbar lampa som jag har fått av en nära vän som tyckte att den skulle passa hemma hos oss. Jag gissar att den är tillverkad någon gång på 40-talet så jag ska be min elektriker att byta ut de gamla sladdarna så att den blir säker att använda. Sedan ska jag bara leta på en bra plats för den.


Härligt med Lördag, eller vad säger ni? Jag tänker passa på att ta det lugnt och återhämta mig. Jag vill även påminna er alla andra om att gör det, stanna upp en stund. För även om det är roligt kan inte livet rusa fram i 190 km i timmen jämt. Så nu tänker jag gå ut i skogen på en lång promenad för att få frisk luft och en stund att vila huvudet i från vardagen. Passa på att ge er själva en underbar lördag. Det tänker jag göra. 
Foto: Johannas Inspiration
Translation:This is the beautiful lamp that I got from a close friend who thought it would fit in our home. I guess it is made sometime in the 40's so I'll ask my electrician to replace the old wires so that it is safe to use.

A wonderful Saturday, or what do you say? I intend to take this opportunity to relax andrecover. I would also remind all others that do, stop for a moment. For although it is fun life cannot rush up in 190 miles an hour all the time. So now I go out into the woods for a long walk to get fresh air and a moment to rest his head in from everyday life. Give yourselves a wonderfulSaturday. 


26.1.12

What a reminder

När jag kom hem hittade jag den här vackra bilden i min inkorg, det är Lo Bjurulf för String. Vilken påminelse om hennes fantastiska portfolio hos argenturen Agent Bauer. 

When I got home I found this beautiful image in my inbox, it is Lo Bjurulf for String. Which reminds me about her amazing portfolio of Agent Bauer

23.1.12

Pale pastel monday

1 - Residence 2 - Stil Inspiration 3 - Unknown 4 - elv´s & 5 - lauren le claire

22.1.12

Sunday


Nu är jag hemma igen efter en super trevlig kick-off med Måleributiken i Örebro och Svenska Färghus gruppen. Vi bodde på Lejondals slott som är fantastiskt vackert och både maten och boendet var suveränt. 


Efter en sådan här händelserik helg ska jag njuta av att vara hemma, ligga i soffan, se på en bra film och äta lite god mat tillsammans med bästa Emil.  Så nu drar jag ur kontakten för idag, vad för fint som finns i andra ändan av den får ni se snart. Att det är ett supersnyggt fynd kan jag avslöja. 


Jag ska även passa på att hälsa alla nya läsare Varmt Välkomna det är så roligt att ni har hittat hit. Jag vill även önska er alla en Härlig Söndagskväll! 
Foto: Johannas Inspiration


Translation: Now I'm home again after a super nice kick-off with the Måleributiken i Örebro and Svenska Färghus gruppen. We stayed at Lejondal castle that is incredibly beautiful and both food andaccommodation was great.

After such a busy weekend, I enjoy being at homelying on the couch, watching a good movie and eat some good food along with the best EmilSo now I pull out the plug for nowwhat the fine that is at the other end of it you will see soon
I can reveal that it is a super nice bargain.

21.1.12

Amazing hotel in Amsderdam

Jag hittade just dessa fantastiska bilder från designhotellet The Exchange i Amsterdam. Elever från Amsterdam Fashion Institute har tillsammans med den holländska design duon Ina & Matt skapat hotellets rum. Bakom konceptet står design studion Suzanne Oxenaar and Otto Nan. Hotellet har 61 rum och varje rum är graderat från 1 till 5 stjärnor beroende på storlek och vilka bekvämligheter som rummet erbjuder. Jag älskar den här typen av design och idéer som verkligen är annorlunda och vågade.


Via Yatzer
Translation: I found these amazing pictures from design hotel The Exchange in Amsterdam. Students fromthe Amsterdam Fashion Institute, together with the Dutch design duo Ina & Matt created the hotel room. Behind the concept is the design studio Suzanne Oxenaar and Otto Nan. The hotel has 61 rooms and each room is graded from 1 to 5 stars depending on the size and theamenities that the room offers. I love this type of design and ideas that are really different anddaring.

20.1.12

Vårkänslor

Inget ger vårkänslor mer än tulpaner eller vad säger ni? Någonstans har jag läst att vi svenskar under några få vårmånader köper mer än en miljon tulpaner om dagen. Och vem kan motstå dessa vackra krispiga skapelser.
Foto: Johannas Inspiration


Translation: Nothing gives spring fever more than tulips or what do you say? Somewhere I read that theSwedes during the few spring months are buying more than one million tulips in one day. And who can resist those beautiful crisp creations. 19.1.12

Formex

I år kommer jag inte närvara på Formex det blir till att jobba istället. Men jag vet att ni är många som kommer att rapportera därifrån bla Ica Carlsson och jag längtar redan att få se bilderna. Synnerhet de från entréutställningen och mässrestaurangen.  Ni får ha en underbara dag på Formex.
via 

17.1.12

I'm addicted

av pinterest och av färgen grönt. Nu när det är nytt år och alla julsaker är undan plockade har min hjärna bestämt sig för att det är vår. Trendrapporter som just nu finns på var och varannan blogg är ett annat tecken, jag tycker att det ser ut att bli en vacker vår. Bleka pastellernas, upproret mot konsumtionen, mera te, blåvit porslin, hälsa och naturliga materialen gör att jag ser fram emot våren 2012. För mig är våren den tid då jag som mest längtar efter färgen grönt men jag får ge mig till tåls ett par månader till innan de första knopparna brister och de små gröna bladen tittar fram. Det här är mina favoriter ur min "gröna" pinterest mapp.    
Translation:pinterest and the color green. Now that it's New Year and all the things away in July picked my brain has decided that it is spring Trend reports that are currently available on each and everyblog is another signI think it looks like a beautiful spring. The pale pastelrebellion againstconsumptionmore teablue china, health and natural materials makes me look forward tospring 2012. For me, spring is the time I most long for the color greenI may give myself to be patient for a few months before the first buds burst and the little green leaves look forward.These are my favorites from my "green" pinterest residual folder.

15.1.12

Jewelry store

Med tiden har jag samlat på mig glasskålar och metallaskar i olika färger och former. De har nu fått flyttat ut från skåpen och fram i ljuset på min byrå för att jag ska kunna använda dem att ha smycken och annat krimskrams i. Den fyrkantiga asken längst ner på bild köpte jag i London sist jag var där. Som vanligt reste jag med bara handbagage och det blev tvärstop i säkerhetskontrollen på heathrow. Det vara bara låta kontrollanten vända uppochner på väskan och fram kom asken boven i dramat. Som tur fick den följa med hem.
Foto: Johannas Inspiration
Translation:Over time I have collected on my glass bowls and metal boxes in different colors and shapes.They have now been moved out of the cupboards and into the light on my chest of drawersthat I can use them to have jewelry and other knick-knacks in. The square box at the bottom onpicture I bought in London last time I was there. As usual, I went with only hand luggage and there was a stop in the security check at HeathrowIt is just to let the inspector turn upside down on bag and out came the box As luck had it come home with me.


Ha en fin fin Söndagskväll!

13.1.12

New friends and awards

Tre nya vänner har fått flytta in på fönsterbrädan i köket. Inspirerad av Pettson och Findus skapar Sven Nordqvist illustrationer tillverkade jag dessa små figurer på keramikkursen som jag gick under hösten. Dystra och lite kluriga manar de eftertanke.


För ett par dagar sedan blev jag även tilldelad en award i form av en Liebster blog <3 av bloggaren Annie som driver bloggen rum för två. Tack så mycket för din fina peppning.  Denna award ges till bloggare som har mindre än 200 följare/prenumeranter som förtjänar lite extra uppmärksamhet. Nu är det min tur att välja ut fem bloggar som jag tycker fantastiskt mycket om. Svår uppgift eftersom det finns så många fina bloggar men de som får lite exrtra kärlek är.

Annixen
Anna gillar
Elin Dahl
Nordic Bliss
Tant Johanna

Vill ni som har blivit utvalda skicka detta vidare och välja fem nya bra bloggare vore det härligt.

Passar på att önska er alla en fin fredag och fantastisk helg. 
KRAMAR JOHANNA

11.1.12

Out with Christmas

Cleaning, Big Time!
Foto: Johannas Inspiration

7.1.12

Old Wood
Foto: Johannas Inspiration

3.1.12

2012

Nytt år, nya möjligheter och många nya blogg inlägg i bloggvärlden. Jag loggar in igen efter en välbehövlig paus under December. Jag har använt tiden för reflektion och för att sätta mina personlig mål för 2012. Så nu blir det mer inredning och inspiration här.
Jag hoppas att ert 2012 kommer bli lika fantastiskt som mitt. Kram Johanna  
Foto:Johannas Inspiration